English jokes

Moppen archief (boerderij)


1.

Een veehandelaar wil bij een boer wat vee gaan kopen. "Ik zou graag een big willen kopen," zegt de veehandelaar. "Dat kan," zegt de boer, "ik verkoop hier per gewicht: ik vraag drie gulden de kilo." "Best," zegt de veehandelaar en wijst naar een big: "Hoe duur is dat big?" De boer pakt het big, stop zijn staart in zijn mond, laat het big los, zodat 'ie aan de tanden van de boer bungelt. Daarna zet de boer het big weer op de grond en zegt: "Dat big weegt 19 kilo, dus dat kost je 19 x 3 gulden, is..." "Ja, wacht eens even," roept de veehandelaar, "dat is toch geen manier van een big wegen?" "Hoezo?" zegt de boer, "geloof je me soms niet? Ik zal er wel een weegschaal bijhalen, hoor, ongelovige Thomas." De boer haalt een weegschaal, zet het big erop: het weegt precies 19 kilo, schoon aan de haak. "Dat is verbluffend," zegt de veehandelaar: "en hoeveel weegt dat big daar dan?" De boer pakt het big, neemt zijn staart in zijn mond en weegt het beest. "Deze big weegt 22 kilo." Daarna wordt het big op de weegschaal gezet: inderdaad precies 22 kilo. "Dan wil ik wel het een en ander bij u kopen," zegt de veehandelaar. "Dat is goed," zegt de boer, "maar dan moeten we eerst eens een bakkie koffie drinken. Ik stuur mijn zoon wel even." En tegen zijn zoon zegt de boer dat hij bij moeder even twee bakken koffie moet gaan halen. Even later komt de zoon met lege handen terug. "Ik zei toch dat je koffie bij moeder moest gaan halen?" zegt de boer. "Tja," zegt de zoon, "maar ik denk dat moeder daar nu even geen tijd voor heeft." "Wat is ze dan aan het doen?" vraagt de boer. "Ik weet het niet zeker," zegt de zoon, "maar volgens mij staat ze de postbode te wegen." (joke-id:585)


2.

Een koe is tochtig en de boer besluit de koe te laten dekken door de stier. De stier wordt de stal ingeleid en bij de koe gebracht. Na een hoop gedraai en gekeer, staat de stier eindelijk in de positie om op de koe te klimmen. Maar meteen gaat de koe op haar achterwerk zitten. Dit is geen werken zo, denkt de boer. Het is hier ook allemaal veel te nauw in de stal. Ik neem de twee mee naar buiten, de wei in. Daar zal het we lukken. Zo gezegd, zo gedaan. Maar ook in de wei moet er veel gemanoeuvreerd worden voordat de stier weer achter de koe komt te staan. Zodra de stier de koe wil bespringen, gaat de koe weer op haar achterwerk zitten. Komt er een man voorbijfietsen, en die ziet dat tafereel zo eens aan. Op een gegeven moment zegt de man tegen de boer: "Die koe komt zeker uit Nijmegen?" "Inderdaad," zegt de boer, "maar hoe weet u dat?" "O gewoon," zegt de man, "mijn vrouw komt ook uit Nijmegen." (joke-id:429)


3.

Een jongen en een meisje van het platteland liggen naast elkaar langs de dijk. Klimt er opeens een stier bovenop een koe. Zegt die jongen tegen dat meisje: "Zal ik dat ook eens doen?" Zegt het meisje: "Wat kan mij het schelen? Het zijn mijn koeien niet." (joke-id:430)


4.

Drie cowboys scheppen tegen elkaar op dat ze het zuiverst kunnen schieten. Ze besluiten er om te wedden voor honderd dollar. De eerste cowboy zegt: "Zie je daar dat flesje? Daar schiet ik zo de dop van af." Hij pakt zijn revolver en schiet inderdaad het dopje van de fles. De tweede cowboy zegt: "Zie je daar die ouwe man zitten met die sigaar in zijn mond? Ik schiet zo de as van zijn sigaar." Hij pakt zijn revolver en schiet inderdaad de as van de sigaar af. De derde cowboy zegt: "Zie je daar die vlieg in de hoek? Die raak ik met gemak." Hij pakt zijn revolver, schiet, en de vlieg dwarrelt naar beneden. De andere twee vinden dat de derde cowboy de honderd dollar gewonnen heeft, maar net als ze hem het geld willen betalen, vliegt de vlieg weer omhoog. "He," zegt de eerste cowboy, "dat gaat dus mooi niet door." "Mooi wel," zegt de derde cowboy: "Vliegen kan 'ie nog wel, maar wippen niet meer." (joke-id:431)


5.

Drie boeren staan met elkaar te praten. "Ik zal je eens wat vertellen," zegt de eerste boer: "ik heb een kip, die legt een ei, doet het ei in het doosje, en stapelt de doosjes netjes op." "Da's nog niks," zegt de tweede boer: "Ik heb een koe, die melkt zichzelf, doet de melk in de bus, en zet die bus zelf aan de kant van de weg." "Ik heb nog iets veel mooiers," zegt de derde boer: "Ik heb een varken, dat doet de hele huishouding, en daar ben ik nog mee getrouwd ook." (joke-id:432)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  

VOLGENDE

Terug naar de index


19 July 2024, © 1996-2008 Cheese House, The Netherlands
host: 34.204.198.73