English jokes

Moppen archief (politiek)


6.

Een man loopt op een dag door het platteland en komt een herder tegen met een hele grote kudde met schapen. Hij zegt tegen de herder: "Ik wed voor 100 gulden dat ik je precies kan zeggen hoeveel schapen er in deze kudde zitten. Als ik gelijk heb krijg ik een schaap". De herder denkt even na. Het is een grote kudde dus hij neemt de weddenschap aan. "973", zegt de man. Dat is precies goed en de herder is dan ook erg verbaasd. "Ok", zegt hij, "ik ben een man van mijn woord. Kies er maar een uit". De man zoekt er een uit en wil weg lopen. "Wacht even", roept de herder, "Geef me een kans om gelijk te maken. Het dubbele of niks als ik je precieze beroep kan raden". De man stemt toe. "Jij bent bestuurder bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken". "Verbluffend!", zegt de man, "hoe heb je dat zo geraden?". "Nou", zegt de herder, "zet mijn hond neer en ik zal het je vertellen. (joke-id:652)


7.

Kok en Lubbers zitten bij de koningin op een diner. Zegt Kok tegen Lubbers: "Moet je zien wat mooi gouden bestek ze hier hebben. Daar wil ik wel een lepel van mee naar huis nemen." En hij pakt een lepel en stopt hem in z'n binnenzak. Lubbers denkt: "Zo één wil ik ook wel hebben." Hij pakt een lepel, maar tikt per ongeluk tegen z'n kopje aan. "Oh, Lubbers wil wat zeggen," zegt de koningin. "Nou," zegt Lubbers, "ik vind het zo fijn dat we hier met z'n allen zijn en ik vind het een goed idee dat u ons heeft uitgenodigd." En Lubbers gaat weer zitten, maar hij wil toch graag zo'n lepel hebben. Dus na vijf minuten probeert hij het weer. Maar weer tegen het kopje. "Lubbers wil weer wat zeggen," zegt koningin Beatrix. "Nou, eigenlijk wil ik een truc laten zien," zegt Lubbers. "Kijk, ik heb hier een gouden lepel, die stop ik in m'n binnenzak, en haal 'm er bij Kok weer uit. (joke-id:653)


8.

Clinton en de paus gaan op dezelfde dag dood.
Door een administratieve fout komt Clinton echter in de hemel terecht en de Paus in de hel. De paus begint natuurlijk meteen te protesteren. De volgende dag wordt de fout goed gemaakt. Als ze elkaar bij het wisselen van lokatie tegen komen, zegt de Paus: "Sorry Bill, maar ik kijk er al mijn hele leven naar uit om ontvangen te worden door de Heilige Maagd"
Nou zegt Bill: "dan ben je net een dag te laat!" (joke-id:654)


9.

In het jaar 2005 loopt Wim Kok met zijn vrouw in de Kalverstraat.
Wim Kok tegen zijn vrouw: "Snap jij nou waarom de mensen klagen dat na het paarse kabinet alles zo duur is geworden?"
Wim Kok stopt en wijst een uithangbord aan: "Moet je kijken, een blouse, 30 gulden, een colbert, 50 gulden, een dekbed, 45 gulden, dat is toch niet duur?".
Zijn vrouw: "Doorlopen Wim, dat is de stomerij".. (joke-id:655)


10.

Wim Kok en Frits Bolkestein zitten in een priv? vliegtuig en zitten zo eens te praten over de gang van zaken in Nederland.
Totdat Kok ineens roept: "Als we nou eens 100 gulden naar beneden gooien zijn er honderd mensen gelukkig".
"Ja" zegt Bolkestein "Maar als we nou eens 1000 gulden naar beneden gooien dan zijn er 1000 mensen gelukkig".
En de piloot zit dat allemaal zo eens aan te horen en zegt opeens:
"Als ik jullie nou eens naar beneden gooi, dan is heel Nederland gelukkig! (joke-id:656)

VORIGE 

1  2  

Terug naar de index


28 September 2021, © 1996-2008 Cheese House, The Netherlands
host: 3.237.2.4