English jokes

Moppen archief (kinderen)


31.

Een jochie komt uit school en huilt tranen met tuiten. Vraagt z'n moeder: "Wat is d'r?" Zegt-ie: "De juf heb me geslagen." Waarop die moeder een briefje schrijft aan die juffrouw en in dat briefje staat: "Geachte juffrouw, als je m'n zoontje nog ene keer slaat, dan zal ik m'n man op je afsturen, en dan ben je voor de langste tijd juffrouw geweest." (joke-id:1176)


32.

Een zoontje gaat naar zijn vader, die het opperhoofd van de stam is. "Pappie," vraagt het zoontje, "waarom heet mijn oudste broertje eigenlijk Rennende Buffel?" "Dat zal ik je uitleggen," zegt het opperhoofd: "Toen je oudste broer verwekt werd, kwam er juist een buffel langs de tent rennen. Daarom hebben we hem negen maanden later Rennende Buffel genoemd." "Pappie," vraagt het zoontje weer, "en waarom heeft mijn op ''n na oudste broertje dan Trillende Bever?" "Wel," zegt het opperhoofd, "toen dat broertje verwekt werd, stond er juist een trillende bever aan de tent. En daarom hebben we hem negen maanden later Trillende Bever genoemd. Maar waarom vraag je dat allemaal, Scheurend Rubber?" (joke-id:1177)


33.

Drie leerlingen bedenken op school iets stoers: de jongens doen wie de grootste rochel op de deur van de direkteur kan spugen. De eerste jongen haalt duchtig zijn neus en keel op en spuugt een enorme fluim op de deur. De tweede jongen is verkouden, en spuugt een nog grotere fluim op de deur. De derde jongen begrijpt dat hij dit niet meer kan overtreffen, maar weet een list. Hij slurpt de twee fluimen weer van de deur en wil ze er samen weer op spugen. Maar dan zwaait de deur van de direkteur open, die zegt: "Wat is dat hier jongens?" Waarop de derde jongen zegt: "Slik. Niks meneer." (joke-id:1178)


34.

Op school vraagt de juffrouw wie van de kinderen er een mooi gezegde of rijmpje kan opzeggen. Pietje steekt zijn vinger op en mag het zeggen: "Eigen haard is goud waard." "Dat is goed," zegt de juf. Marietje weet er ook ??een: "Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens." Ook dat is goed. Dan steekt Jantje zijn hand op: "Juf ik weet een rijmpie: Mijn zuster Ruth stond in de put en het water reikte tot haar knieen." "Maar Moos," zegt juf, "dat laatste rijmt toch niet?" Zegt Jantje: "Ken ik er wat aan doen dat het water niet hoger stond?" (joke-id:1179)


35.

Het nieuwe schooljaar is begonnen, en de juffrouw van de tweede klas van de lagere school heeft een vragenrondje. Ieder kind moet vertellen wie hij is, waar hij woont en wat hij doet bijvoorbeeld. Marietje steekt haar vinger op en zegt: "Ik ben Marietje en ik woon in de Frederikslaan." "Goed zo," zegt de juf. Dan steekt Pietje zijn vinger op en zegt: "Ik ben Pietje en ik woon aan de Lange Singel." "Goed zo," zegt de juf. Dan steekt Jantje zijn vinger op. Hij zegt: "Ik ben Jantje en ik heb een lul van 20 centimeter." "Foei Jantje," zegt de juf, "jij moet nablijven!" Zegt Jantje: "Dat dacht ik wel.". (joke-id:1180)

VORIGE 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  

VOLGENDE

Terug naar de index


12 April 2021, © 1996-2008 Cheese House, The Netherlands
host: 3.238.249.17