English jokes

Moppen archief (samenmoos)


26.

Moos loopt door de Kalverstraat in een prachtig nieuw kostuum. Komt 'ie Sam tegen en Sam zegt: "Mooi kostuum Moos. Was het duur?" "Ja," zegt Moos, "1500 gulden." Zegt Sam: "1500 Gulden? Dat heb jij er niet voor betaald! Hoeveel heb jij er voor betaald?" "Honderd gulden," zegt Moos. Zegt Sam: "Toch nog?" (joke-id:1009)


27.

Op school vraagt de juffrouw wie van de kinderen er een mooi gezegde of rijmpje kan opzeggen. Jantje steekt zijn vinger op en mag het zeggen: "Eigen haard is goud waard." "Dat is goed," zegt de juf. Marietje weet er ook een: "Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens." Ook dat is goed. Dan steekt Moos zijn hand op: "Juf ik weet een rijmpje: Mijn zuster Ruth stond in de put en het water reikte tot haar knieen." "Maar Moos," zegt juf, "dat laatste rijmt toch niet?" Zegt Moos: "Ken ik er wat aan doen dat het water niet hoger stond?" (joke-id:1010)


28.

Sam en Saar lopen door de Kalverstraat. Saar blijft stilstaan bij een sjieke boetiek waar een mooie jurk in de etalage staat. "Vind je 'm mooi?" vraagt Sam. "Ja, heel mooi," zegt Saar. "Vind je 'm echt heel erg mooi?", vraagt Sam. "Ja, werkelijk prachtig," zegt Saar. "Nou, weet je wat?" zegt Sam, "dan gaan we morgen weer kijken." (joke-id:1011)


29.

De boekhoudster van de zaak van Sam en Moos heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, en Sam en Moos zetten dus een advertentie voor en nieuwe boekhoudster. Drie vrouwen solliciteren. Sam en Moos spreken af, dat ze maar ''n vraag zullen stellen, en dat ze op basis van de antwoorden de nieuwe boekhoudster zullen kiezen. De eerste vrouw wordt binnengelaten. "Ik stel u een vraag," zegt Sam: "Wat zou u doen als de bank per ongeluk 10.000 gulden teveel op onze rekening stort?" "Dan zou ik dat bedrag meteen terugstorten naar de bank," zegt de vrouw. "Dank u wel," zegt Sam en laat de volgende vrouw binnenkomen. Weer stelt hij de vraag: "Wat zou u doen als de bank per ongeluk 10.000 gulden teveel op onze rekening stort?" "Ik zou eerst met u beiden overleggen," zegt de vrouw, "om te vragen hoe we dat geld op een nette manier weer kunnen teruggeven." "Dank u wel," zegt Sam en laat de derde vrouw binnenkomen. Nogmaals stelt hij de vraag: "Wat zou u doen als de bank per ongeluk 10.000 gulden teveel op onze rekening stort?" "Ik zou niks tegen de bank zeggen," zegt de vrouw, "ik zou het bedrag zo wegwerken dat ook de belasting niks hoefde te merken, zodat u en uw compagnon mooi ieder 5.000 gulden in de zak kunnen stoppen." "Dank u wel," zegt Sam en laat de vrouw weer vertrekken. "Nou," zegt Sam tegen Moos, "weet je al welke vrouw we zullen nemen?" "Ja," zegt Moos, "die ene met die grote tieten." (joke-id:1012)


30.

Moos loopt over de Walletjes. Komt er een snolletje op hem af en zegt: "He schat, ga je vanavond met me mee? Dat kost je vijftig gulden." Zegt Moos: "Weet je wat, ga jij maar lekker met mij mee, dat kost je niks." (joke-id:1013)

VORIGE 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  

VOLGENDE

Terug naar de index


24 May 2022, © 1996-2008 Cheese House, The Netherlands
host: 3.235.24.113