English jokes

Moppen archief (dieren)


21.

Er loopt een man langs een raam, waar de prachtigste pianomuziek uit opklinkt. Wat is dat prachtig, denkt de man, daar moet ik meer van weten. Hij belt aan en een vrouw doet open. "Ik hoor zo mooi pianospelen," zegt de man, "zou ik misschien even mogen komen luisteren." De vrouw vindt het goed en neemt de man mee naar de kamer. Daar staat een grote vleugel, en daarachter zit een herdershond in smoking te spelen: Chopin, Beethoven, Schubert... "Wat is dat geweldig," zegt de man, "u zult wel trots zijn." "Ja, mijn man is wel trots," zegt de vrouw, "maar ik had liever gewild dat 'ie chirurg was geworden." (joke-id:473)


22.

Er zit een man te vissen langs de kant van de gracht. Ineens ziet hij een hoge hoed voorbij komen drijven. Bij zijn dobber komt de hoge hoed omhoog. Een paardekop met een hoge hoed op steekt boven het water uit, en het paard zegt: "Goedemiddag." Dan zakt de kop weer naar beneden, en drijft de hoed weg. De volgende dag zit de man weer te vissen. Weer komt de hoed voorbij drijven. En weer komt er bij zijn dobber een paardekop naar boven en zegt: "Goedemiddag." De derde dag zit de man weer te vissen. Hij ziet nu de paardekop al van verre aankomen, met de hoge hoed op. Bij zijn dobber houdt het paard stil en zegt: "Ja, u zult wat denken: wat zit 'ie hoog. Maar ik ben vandaag op de fiets." (joke-id:474)


23.

Twee konijntjes en een egeltje zitten 's avonds langs de kant van de weg. Vraagt het egeltje: "Hoe komt dat nou? Je ziet altijd platgereden egeltjes op de weg liggen, maar nooit een platgereden konijn." "Dat zal ik je uitleggen," zegt het konijn: "Wij hebben een goede methode. Als wij de weg overstekken en we zien twee grote koplampen aankomen, gaan we precies in het midden zitten. Als de koplampen dichtbij zijn, dan bukken we, en dan kunnen we daarna gewoon weer doorlopen. Maar ik zal het wel even laten zien." Het konijn loopt de weg op. Er komen twee koplampen aan. Het konijn gaat in het midden zitten, bukt, en komt even later weer teruglopen: "Zie je wel. Niks an." "Dat wil ik ook eens proberen," zegt het egeltje. Het egeltje loopt de weg op. Er komen twee koplampen aan, en het egeltje gaat precies in het midden zitten. Hij bukt... en wordt finaal platgereden. Zegt het ene konijn tegen het andere: "Zie je niet vaak meer, he, zo'n driewieler..." (joke-id:475)


24.

In de ene wei staat een stier, en die heet Hannibal. Aan de andere kant van het prikkeldraad in de andere wei staat een prachtige koe. Hannibal loopt naar het prikkeldraad toe en begint tegen die koe te praten. Hij stelt zich met zware stem voor: "Mijn naam is Hannibal." En ze beginnen zo een gesprek over koetjes en kalfjes. En die koe heeft eigenlijk wel trek in die stier, en die stier ziet die koe wel zitten. Op een gegeven ogenblik zegt die stier: "Weet je wat? Ik neem wel even een aanloopje, dan spring ik over het hek en dan kom ik eens even bij je." Dat lijkt de koe een goed idee. Hannibal neemt een aanloop, springt en komt in de andere wei terecht. Hij loopt op de koe af, en zij zegt: "O Hannibal." Zegt de stier met een hoog stemmetje: "Nou zeg maar Hanni, want m'n ballen hangen nog aan het prikkeldraad." (joke-id:476)


25.

Er loopt een hondje de slagerij binnen met een rugzakje om. De slager vraagt aan het hondje wat hij moet. Het hondje wijst met zijn pootje op zijn rugzakje. De slager komt achter de toonbank vandaan, ritst het rugzakje open en vindt een boodschappenbriefje: twee ons pekelvlees, een pond gehakt, drie karbonades enzovoort. De slager stopt de hele bestelling in het rugzakje. "En hoe zit het met betalen?", vraagt de slager. Het hondje wijst met zijn andere pootje op het rugzakje. De slager doet een andere rits open en vindt geld. Even later stopt hij het wisselgeld weer terug, en het hondje vertrekt. Hier moet ik toch meer van weten, denkt de slager, en hij volgt het hondje. Het beest loopt een paar straten door. Dan gaat hij ergens met zijn voorpoten tegen de deur staan en belt aan. Een man doet open en... Pats, pats, pats. De man slaat het hondje zo voor zijn kanis. De slager loopt naar de man toe en zegt: "Dat vind ik nou lullig. Nou sla je dat hondje, terwijl hij keurig boodschappen heeft gedaan. Dat heeft dat beestje niet verdiend." "Niet verdiend?" zegt de man: "Dit is deze week nu al de derde keer dat hij de sleutel vergeten is!" (joke-id:477)

VORIGE 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  

VOLGENDE

Terug naar de index


23 May 2022, © 1996-2008 Cheese House, The Netherlands
host: 3.235.24.113