English jokes

Moppen archief (samenmoos)


11.

Saar en Moos wandelen door een weiland. Plotseling valt Saar in een sloot. "Help, help," roept Saar. Zegt Moos: "We hadden afgesproken: we halen geen oude koeien uit de sloot." (joke-id:994)


12.

Saar is ernstig ziek. Ze zegt tegen Moos: "Ik vind het niet erg als je later hertrouwt, maar ik wil niet dat die vrouw mijn kleren aantrekt." "God meid," zegt Moos, "dat kan niet: ze is een kop groter." (joke-id:995)


13.

Mozes heeft zojuist de tien geboden ontvangen van God. Met de stenen tafels onder zijn arm daalt hij de berg Sinai af, maar in plaats van naar het oosten te lopen, vergist hij zich en loopt naar het westen. Uiteindelijk belandt Mozes in Spanje. Hij ziet er een mannetje op het land werken, loopt naar de Spanjaard toe en vraagt: "Voelen jullie wat voor een gebod?" "Een gebod?" vraagt de Spanjaard, "wat is dat?" "Nou," zegt Mozes, "bijvoorbeeld: gij zult de vrouw van uw naaste niet begeren." "Hier in Spanje?" vraagt de Spanjaard: "Dat heeft toch geen zin! Ik hou het met de buurvrouw, mijn vriend doet het met zijn buurvrouw, mijn zwager houdt het met mijn vrouw en ga zo maar door. Dat is nu eenmaal het Spaanse temperament." Mozes trekt verder. Dan komt hij in Italie aan. Hij ziet er een mannetje op het land werken, gaat naar die Italiaan en vraagt: "Voelen jullie wat voor een gebod?" "Een gebod?" vraagt de Italiaan, "wat is dat?" "Nou," zegt Mozes, "bijvoorbeeld: gij zult niet stelen." "Hier in Italie?" vraagt de Italiaan: "Dat heeft toch geen enkele zin? Iedereen steelt hier toch alles wat los en vast zit! Zo is de Italiaan. Daar helpt geen gebod aan." Mozes trekt maar weer verder tot hij in Israel aankomt. Daar vraagt hij aan een jood die op het land werkt: "Voelen jullie misschien wat voor een gebod?" "Wat kost dat?" vraagt de jood. "Helemaal niets," zegt Mozes. Zegt de jood: "Doe ons d'r dan maar een stuk of tien." (joke-id:996)


14.

Moos heeft een broodjeszaak. Er komt een man binnen en die bestelt brood, gehakt en wat zuur. Even later brengt Moos de man een bal gehakt. "He, wacht effe," zegt de man, "waar is het brood?" "Dat zit in het gehakt," zegt Moos. "En waar is het zuur dan?" vraagt de man. Zegt Moos: "Dat krijg je als je die bal op hebt." (joke-id:997)


15.

Saar en Moos liggen in bed. Moos ligt maar te woelen. "Ken je niet slapen?" vraagt Saar aan Moos. "Nee," zegt Moos, "het wil maar niet lukken." "Hoe komt dat?" vraagt Saar. "Morgen moet ik Isaac van beneden 2000 gulden betalen. Maar die heb ik niet," zegt Moos. "Ach joh," zegt Saar, "maak je niet druk. Daar weet ik wel wat op." Saar stapt uit bed en stampt op de grond. Dan roept ze hard naar beneden: "Isaak, die 2000 gulden morgen ken je vergeten!" Dan stapt Saar weer in bed en zegt: "Zo, ken jij lekker slapen, ken hij niet meer slapen." (joke-id:998)

VORIGE 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  

VOLGENDE

Terug naar de index


23 May 2022, © 1996-2008 Cheese House, The Netherlands
host: 3.235.24.113